Az Én kutyacsapatom... képgaléria

Tibeti spániel kutyacsapat

Tibeti spániel kutyacsapat
Gyönyörü tibeti spániel kutyák Norvégiából.

Az én hüséges kutyacsapatom

Képgaléria a kutyáimról

2011. szeptember 21., szerda

Charlie a csodakutya: bevásárol, kidobja a szemetet a kukába.


Nem rég olvastam e bejegyzést Terike blogjában.

Egy tündéri okos kutya!    Na ezt nézzétek meg!

 S még az nap olvastam egy kedves cikket a Helyi napilapban, a Zalai hírlapban egy másik csodakutyáról..

Részletek a cikkből:
„ Szerethető személyiségével, a nagy bánatos szemeivel és a társaihoz képest hosszúra nőtt szempillájával mindenkit lenyűgöz. Bennünket is boldogan fogadott, előreszaladt és egy, a játékaival megrakott kosárral a szájában érkezett vissza.


Ez a kutya tényleg különleges adottságokkal rendelkezik, - Aztán a Tímeával közös életre felkészítő vizsgán, amit egy zsúfolt és zajos bevásárlóközpontban tartottak, bebizonyosodott, hogy Charlie kivételes kutya. Tökéletesen elvégezte a feladatokat: egyedül vitte a bevásárlókosarat, majd a számára elérhető polcokról levette a tárgyakat, s azokat betette a kosárba. A szájával felvette a legkisebb címletű ötforintost, sőt a papírpénzekkel is jól bánt, vagy éppen kinyitotta az ajtót és felkapcsolta a villanyt.

Ha Tímea véletlenül elejt valamit, és az koppan a földön azonnal rohan és felveszi. Aztán ezeket a tárgyakat a két hátsó lábára állva adja át gazdájának, de pontosan ismeri a jobbra, balra, előre, hátra, fent és lent szavak jelentését is, mellyel megkönnyíti a csípőficama miatt lassan mozgó nő életét.

Emellett a lelke is extrán érzékeny, s akár szó szerint is érthetjük, hogy bármit megtenne az emberekért. Ezt alátámasztandó, dr. Bródy Andrea elmesélt egy megható történetet. - Egy súlyosan mozgássérült tolószékes lánynak akartunk segíteni azzal, hogy bemutatjuk neki Charlie-t - kezdte a nevelőszülő. - A  kutya felugrott a székbe, ettől a lány a csak görcsösen hajlítható ujjaival mélyen belemart annak oldalába. A fájdalom ellenére Charlie meg sem mukkant, sőt inkább a lány mellkasához szorította a fejét, hogy az ki ne essen a kocsiból.”

További olvasnivaló:

Örül a lelkem az ilyen híradásoknak, mert bizonyítják és erősíthetik azt a hitet, hogy a jól és szeretetben tartott kutya, s ha megfelelően foglalkoznak vele igazi nélkülözhetetlen társunkká válik.

Nincsenek megjegyzések: