Az Én kutyacsapatom... képgaléria

Tibeti spániel kutyacsapat

Tibeti spániel kutyacsapat
Gyönyörü tibeti spániel kutyák Norvégiából.

Az én hüséges kutyacsapatom

Képgaléria a kutyáimról

2011. január 31., hétfő

Nehéz napok???



Milyen gyorsan szalad az idő. Jázmin kutya újra tüzel! Valahogy ez a tibeti kutyuska nagyon kiütött a falkából, hiszen fajtajellemző az évenkénti egyszeri tüzelés. Erre fel az én Jázminom 5 hónaponként illegeti magát.
A falu összes kan kutyája napi 3-4 szeres gyakorisággal megjelennek a kerítésünknél, s Jázminunk nem válogatós fajta, mindegyiknek kacéran mutogatja magát.
Csak hát a Gazdi, az nem akarja, hogy újra legyenek kis kutyák. Egyrészt már 7 éves, bizony Jázmin is öregszik. Aztán 3 évesen megjött neki a szerelem. Igaz csak a harmadik udvarló lett az igazi. Akkor született 5 gyönyörű szép tibeti spániel kutyuska. Jázmin remek anyakutya volt, és könyv nélkül is tudta mit, mikor, hogyan kell csinálni. Szépen gondozta és nevelte a kiskutyákat.


A sors úgy hozta, hogy egy szuka kutya megmaradt neki. Ö a Fruzsina. 


Hihetetlen, hogy saját kutyájára nem féltékenyen, hanem nagy szeretettel viselkedik Jázmin. Még most 4 év után is gondosan lenyalja a Fruzsi csipás szemét, s gyakran egy kosárban összebújva alszanak. 
5 évig volt kan kutya társa is Jázminnak, a befogadott Beni palota kutya. 


Vele is remekül el volt. Sajnos Beni két éve betegségben elment. Még élt, na csak akkor kellet vigyázni a tüzeléssel. Volt is külön zárás, bugyizás, meg vonítás, meg minden…….

Reménykedtünk, hogy az öregedés Jázmin kutyánál is elhozza a vágyak lecsendesülését.
Hát nem igazán így lett, s éjjelente most hallgathatom a kan kutyák keserves ugatását.

1 megjegyzés:

MJ írta...

"Elképesztően" aranyosak!